2014. december 12., péntek

Nem a ruha teszi az embert (?) II.

Akkor most jöjjön egy az előbbiektől teljesen eltérő téma, mert miért ne.
Egyszer már írtam, egy hasonló bejegyzést az öltözködésről, de ez most specifikusabb lesz, ugyanis az ellenkező nem kapcsán szeretnék erről kicsit elmélkedni (jaj, de fennkölt vagyok, megártott a sok filozofálás, csókoltatom Kantot).
Kezdjük azzal, hogy ez alapján sokan elkönyvelnek majd felszínes r...-nak, aminek nem tartom magam, ezért le is szögezem, hogy nyilván NEM öltözködése alapján ítélem meg/el az embereket, ennek alapján a férfiakat sem. DE ugyanakkor ez a dolog egy kicsit szívügyem, mert magamon is fontosnak tartom, hogy mit veszek fel, hiszen ezzel valamilyen szinten kifejezem önmagam. ĺgy másokon is mindig azt nézem meg szinte először, hogy mi van rajtuk - nem tehetek róla, ez ilyen valamiféle ártalom nálam. Azt azonban ne gondolja senki, hogy csak tökéletes divatérzékkel rendelkező emberekkel állok szóba, mert ez marhaság és egyáltalán nem erről van szó :D Egyszerűen csak az van, hogy ha egy hímnemű egyed úgy öltözködik, ahogy az nekem tetszik, akkor...hát nagyobb az esélye, hogy rajta fogom legeltetni a szemem. Azt a nézetet vallom, hogy a jól megválasztott ruhadarabok sokat dobhatnak egy ember külsején, így ezt alkalmazom nyilván magamon is (persze kérdés, hogy biztos az sem tetszik mindenkinek, de ez minden esetben így lesz). De hogy konkretizáljam, mi is az ami nekem ezen a téren tetszik? Ez a legviccesebb, mert igazából semmi extra. Nem várom el egy pasitól sem, hogy úgy nézzen ki, mint egy divatmagazin modellje (sőt!!), csak egyszerűen tetszik, ha szépen öltözik - vagyis főként elegánsan, de nem, nem várok el frakkot vagy öltönykabátot, én már egy egyszerű ingtől, illetve ing/zakó párostól boldog vagyok. Olyan nagyon szívesen kihirdettetném a világba, hogy MINDEN férfi fényévekkel jobban néz ki ingben, mint pulcsiban! Főleg ha az az ing FEKETE. Attól végképp odavagyok. Vagy kék, az mindenkinek passzol. Látjátok? Nem kérek én sokat. Ez nem olyan nehéz! :D 
Még egy dolog, ami főleg ilyenkor télen aktuális: a kabát. Szövetkabát!!! Kötelezővé tenném.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy bajom van azzal, ha valaki spotos(abb)an öltözik. Egy sima pulcsival/pólóval nincs semmi gond, csak egyszerűen...az ing jobban néz ki. Elhiszem, hogy kevésbé kényelmes. De jobban néz ki. Pont.
Apropó semmi gond...úgy értem, addig, amíg mondjuk nem rózsaszín. Vagy köldökig nyúló V-kivágásos. Vagy mondjuk mesefigurás, vagy idióta feliratos. Vagy...ujjatlan.
Na jó, sokat akarok, értem én. Nagyon sok féle rossz öltözködés létezik (mármint szerintem rossz). Egyik az, akit totálisan nem izgat, mit vesz fel, és mondjuk melegítőben (tyeplákyban/sustyákyban szépen magyarul :D) és társaiban megy utcára, emberek közé, iskolába, bbbrrrr! Sajnálom, de az ilyen embereket nem tudom komolyan venni. Mert nem az az érzésem, hogy jaj, de lazák, hanem hogy nem tudnak viselekedni. Ennyi erővel már fehérneműben is kimehetnénk, vagy pizsamában, nem? Van egy másik levelje is a "leszarom, mi van rajtam" féle típusnak, aki csak úgy találomra magára vesz ruhákat, amik aznap éppen keze ügyébe kerülnek, és aztán olyan kombinációk jönnek létre, hogy öltönygatya, öltönycipő narancssárga, SPORT feliratú felsővel. Ezt tapasztalatból mondom, sajnos. Divatrendőrség - életfogytiglan.
Aztán a másik, a jól ismert metroszexuális típus a rózsaszín pólókban (vagy ami még rosszabb: nadrágokban!), V kivágásokban, szűk gatyákban, női táskákkal, csillogós feliratokkal, stb.stb. Ez már sok. Egy pasi törődjön magával természetesen, de ami sok, az sok. Meg kell találni a középutat: ne legyen neki tökmindegy, hogy mit vesz fel, de ne illegjen a tükör előtt órákig azon töprengve, milyen kiegészítő illik a táskájához. NE. 
Aztán még ami nem tetszik, ez a hűdesportos, lazagyerekvagyokén - sültös sapka, neonszínű cipőfűzős deszkás cipő, színes gatya, stb.stb. Minthogy alapiskolában oké. 15 felett halál ciki.
Hát ennyi azt hiszem. Sokat akarok megint, mi? Hát igen, a borzasztó igényeim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése